Hold varmen, grib cyklen og lad bilen stå

I takt med, at temperaturen falder, går mange danskere over til offentlig transport og bilkørsel. Det gælder også dem, der ellers pendler på cykel det meste af året. Og det bliver da også koldt i Danmark, men den gamle ”Der findes ikke dårligt vejr, men kun forkert påklædning!” holder endnu. Der er efterhånden utallige muligheder for hjelmhuer, ørevarmere og vanter, som endda ikke udelukker muligheden for at køre med cykelhjelm.

Mange af dem kan også bruges sammen med earpods, så du kan lytte til din favorit podcast, lydbog eller musik undervejs – naturligvis med en sådan volumen, at du stadig kan følge med i trafikken omkring dig.

I TWC vil vi gerne slå et slag for, at alle vores kunder lige giver cykelturen en chance mere, når de mørke morgener og tidlige solnedgange kommer snigende. Måske vil du endda opdage, at de tidlige, bælgmørke timer bliver en smule mere opfriskende, når din transport foregår i den friske luft på en hurtig elcykel i stedet for en bilkø på Holbækmotorvejen. Vi ved godt, at det lyder en smule uoverskueligt og som en kold og våd fornøjelse. Derfor har vi samlet nogle forslag og tips til, hvordan du sikrer dig bekvem og behagelig cykelpendling hele året.

Lag på lag og så lige et lag mere

Hvis du er typen, der har holdt skiferie-traditionen i hævd, så ved du allerede, at de rigtige lag gør hele forskellen. I naturlige, åndbare materialer holder du varmen samtidig med, at din hud kan ånde. Det er at foretrække, hvis man er en af dem, der helst ikke vil møde på arbejde helt badet i sved – og det, antager vi, nok gælder de fleste. De åndbare, naturlige materialer er eksempelvis silke og uld. Dog er der de seneste år kommet flere nye syntetiske tekstiler på markedet, som kan meget af det samme.

Hvis du af den ene eller anden grund ikke er til silke og uld, kan det altså være en rigtig god ide at undersøge markedet lidt og finde frem til det rigtige alternativ for dig. Skiundertøj, halsedisser og termostrømper er alle rigtig gode bud på beklædning, som nemt kan bæres sammen med dit normale tøj. Hvis du er offentligt ansat, kan du endda med fordel beholde det på, mens du er på arbejde, hvor temperaturen ikke overstiger 19 grader.

Vi er i TWC meget, meget store fortalere for, at man bærer cykelhjelm hver gang, man begiver sig ud på en cykel. At det bliver koldt er ingen hindring eller grund til undtagelse. Der findes både pandebånd, balaklavaer, huer og ørevarmere, som snildt kan være under en cykelhjelm uden at ødelægge funktionaliteten af hjelmen.

Tilbage til barndommen

For nogle år siden begyndte vi at se flere og flere voksne i flyverdragter. Heldigvis er der kommet flere og flere til med tiden. Vi siger “heldigvis”, fordi flyverdragter er ideelle til den kolde cykeltur. Den holder på hele kropsvarmen, har ofte termoegenskaber og mange er endda vandtætte, så hverken sne eller slud kan stoppe bæreren.

Med populariteten kommer også et større udbud, så der er en flyverdragt til enhver smag. Pink, mønstret, army eller bare sort? De findes derude. Så hvorfor ikke overveje et smut tilbage til legepladsen? Vi kan i hvert fald ikke huske at fryse i flyverdragten som børn. Kan du?

Det samme kan i øvrigt siges om vanter. Det er svært at miste varmen i et par luffer med for, men også fingerhandsker findes i utallige udgaver, som holder varmen inde og kulden ude, mens du beholder bevægeligheden i fingrene.

Pas på både din cykel og dig selv

En del af vores kunder viser også bekymring for, at deres cykel ikke kan holde til vintervejret. Men så længe, du passer på din cykel og stiller den tørt og uden frost, så kan den sagtens klare pendlerturen på selv de koldeste dage. Og med en serviceaftale hos os er du endnu bedre rustet til at trodse vind og vejr uden bekymring for vedligehold og slid, for så står vores serviceteknikere altid klar til at hjælpe dig med både spørgsmål og service.

Hvis du gerne vil gøre dit bedste for at sørge for, at din cykel holder så godt og længe som muligt, kan du læse vores artikel om cykelvedligehold i vintermånederne. Så er både du og din cykel godt rustet til at køre de næste måneder varmt i møde. Læs også gerne vores artikel om motion på elcykel for ekstra motivation til at hoppe på jernhesten.

Nå, ja, og så skal du naturligvis huske lygterne, så du nemt kan ses på selv den mest frostklare morgentur.

Vi glæder os til at møde dig på cykelstien.

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?