Fremtidens transportmiddel – for bæredygtigheden og fornuften

Som en ambitiøs spiller på elcykel-området er det en selvfølgelighed for os at følge med i udviklingen. På den måde kan vi være på forkant med hvad der rører sig, hvor strømningerne peger hen og samtidig følge og selv starte nye tendenser. Det betyder også, at vi kan se udviklingen ske trin for trin. Den går heldigvis den rigtige vej – flere og flere har en elcykel og lader bilen stå eller skaffer sig helt af med den. Det er en udvikling, vi er glade for at se.

 

Danskerne er med

 

Fra 2019 til 2020 steg salg og produktion af danskproducerede elcykler i Danmark med hele 41% (kilde: Danmarks Statistik), og udviklingen er kun fortsat den rigtige vej siden. Disse tal fortæller os, at danskerne i stigende grad vælger danskproducerede elcykler, hvilket udelukkende bidrager med endnu mere positivt til den klimabevidste dagsorden.

Brug for mere viden om elcykler? Gå på opdagelse i disse artikler: Hvad vejer en elcykel og elcykel hastighed.

Når en cykel er produceret lokalt, spares en masse CO2 på transport og anskaffelse. Det viser os, at danskerne gerne vil bidrage til den grønne omstilling. De vil gerne styrke deres mobilitet og suse frem på stierne i stedet for at sidde i en bil og banke rytmisk på rattet med fingrene, fordi de for femtende gang denne uge sidder i kø. De vil gerne gøre det, der giver mening for dem og planeten.

Og det gør rent faktisk en forskel, for jo flere elcykler og jo færre biler, der er på vejene, jo flere vil følge eksemplet og træffe samme beslutning. Faktisk viser tal fra 2022 allerede, at hver ottende danske familie ejer en elcykel. Det betyder, at der er langt flere elcykler i gadebilledet og på cykelstierne rundt omkring, og dermed spredes budskabet helt organisk fra borger til borger. Det er en udvikling, vi er glade for at se. Dansker VIL gøre en forskel, og de er aktivt en del af at få det til at ske.

 

Det oplagte valg

 

Selvom bæredygtighed og klimamæssig ansvarlighed er oplagte grunde til at bytte bilen ud med en elcykel, så mangler nogle stadig lidt overbevisning. Heldigvis er der masser af gode, solide argumenter for, hvorfor man bør investere i en elcykel. Her er blot nogle enkelte af dem:

 

  • Med en elcykel skal du aldrig tænke på parkeringsmuligheder og risikoen for bøder. Du kan parkere gratis alle steder og kan med ro i sindet vende tilbage til den igen uden frygt for en gul seddel i vinduet.

 

  • Modsat en tur i modvind på en konventionel cykel, undgår du med en elcykel at møde op til arbejde og aftaler gennemblødt af sved og ildrød i hovedet. Du får stadig den vigtige mobilitetsaktivering, men anstrengelsen lader du ligge derhjemme.

 

  • Du kan lade batteriet til din elcykel op i dit eget hjem. Du slipper for altid at skulle have overblik over, hvornår den næste tankstation dukker op i horisonten eller køre en omvej for at sikre, at du har benzin nok. Batteriet afmonteres nemt og tages med, så du kan nyde en tur på café uden at bekymre dig om, at nogen kunne finde på at stjæle det.

 

  • Selv transport af børn kan klares nemt og bekvemt med en elcykel. Der er efterhånden mange forskellige el-ladcykler, som kan fragte både dig og dine børn hurtigt og sikkert frem. Der findes også el-ladcykler med plads til transport af pakker, arbejdsmaterialer, plantekøb fra havecenteret, storindkøb fra supermarkedet og alt andet, du kunne have brug for at transportere.

 

  • En elcykel brænder ikke benzin af, når du holder for rødt. Den larmer ikke og generer ikke dine naboer, når den startes op om morgenen. Den bidrager ikke til den direkte luftforurening i byområderne, som bilos gør. Ved at vælge en elcykel fremfor en bil er du med til at gøre dit nærområde til et rarere og bedre sted at være for både dig selv og andre.

 

Disse og mange, mange flere er årsagerne til, at du bør overveje en elcykel i stedet for en bil næste gang, du står overfor den beslutning. Ved at vælge bilen fra bliver du en aktiv del af at sikre fremtiden for kloden og de næste generationer. Det er det fornuftige og ansvarlige valg for både dig og dine omgivelser.

Bæredygtighed og grøn omstilling er efterhånden på alle virksomheder og privates dagsorden. Det var kun på tide, hvis du spørger os. Jo flere, der investerer tid og ressourcer i en grønnere fremtid, jo hurtigere og bedre når vi alle i mål med klimamål, ambitioner og gode ideer. Mere opmærksomhed og flere ressourcer til den grønne omstilling betyder også, at der vokser nye initiativer og tiltag frem. Og det er nøjagtigt dem, der skal drive verden fremad.

 

Log in with your credentials

Forgot your details?