Ladcykelferie med Jerk Lassen og venner: Et aftryk for livet!

Jerk Lassen, en af grundlæggerne af TWC, lever virkelig op til virksomhedens filosofi – han tager hvert år på cykelferie med sine børn, og med årene er flere og flere af hans venner stødt til med deres egne børn på de samme cykler, fordi de kunne se hvor meget det gav både Jerk og børnene at holde ferie sammen på den måde. 

For seks år siden startede Jerk traditionen med at tage på cykelferie med sine børn. Det første år var det kun ham og hans egne børn, men siden da er flere og flere venner med deres børn kommet til. I år var de seks familier på tur sammen, alle med den samme cykelmodel købt hos TWC.

En ferieform uden stress og jag

At tage på cykelferie med børnene giver en unik mulighed for at tilbringe kvalitetstid sammen uden stress og jag. Når man cykler gennem Danmark, oplever man landet på en helt ny måde, og det giver rum og ro til alle hjerner. Børnene pakker helt automatisk skærmene væk og engagerer sig i naturen og de nye oplevelser, fortæller Jerk. Man slipper for stressen ved at skulle nå et fly, en færge eller at tjekke ind på et hotel. Alt er frit og fleksibelt – “vi er der, når vi er der.”

 “Det kræver naturligvis en smule planlægning, men tilgangen hertil er forholdsvis simpel. Find en sø, find et shelter, find en rute med 40-60 km dagligt (ikke mere end det). Find en campingplads og find så ud af resten på turen. Stop ved den lokale bager og lyt til de lokale. Resten ordner sig det lover jeg”.

At bevæge sig rundt i sommerlandet på cykel giver også helt andre muligheder end en bil kan. Pludselig kan man bare stoppe ved et spændende sted eller for at se på solnedgangen, hvilket ikke kan lade sig gøre med 130 km/t på motorvejen. Den, der styrer cyklen, har langt nemmere ved at deltage i samtaler, man kan snakke med de andre voksne og det er meget nemmere at skifte plan undervejs. Det er en utroligt fleksibel og social rejseform.

Jerk med børn

Jerk og hans to børn får helt unikke oplevelser sammen, som ikke kan genskabes i bil eller med en ipad i hånden

Oplevelser og minder for livet

Tidligere ture har inkluderet aktiviteter som fiskeri, friluftsbade og meget, meget andet. Disse oplevelser skaber enestående minder og giver både børn og voksne mulighed for at forbinde sig til hinanden på en dybere og mere oprigtig måde. Jerk understreger, hvor værdifuldt det er at bruge tid sammen med både venner og børn på denne måde. Det giver en kvalitetstid, der er svær at finde i en travl hverdag. Pludselig sidder man ved bålet med en kold øl i hånden og vender verdenssituationen med både børn og voksne. Især børnene er nysgerrige på alt det de ikke genkender fra hverdagen med skole, iPads osv. Det giver plads til nærvær og samvær, som er svære at finde rum til i dagligdagen derhjemme.

børn læser

Turen skaber helt særlige minder, som ellers er nemme at misse i hverdagen. Et godt eksempel på det er her, hvor der bliver læst højt for lillesøster

Den nye cykelferie

Cykelferierne giver også en unik mulighed for forældre til at være sammen alene med deres børn og skabe oplevelser, de vil huske for livet. Jerk beskriver det som “den nye kanotur.” Man kan rejse verden rundt på mange måder, men når man tager en tur i en “landkano” som denne, sætter man et kæmpe aftryk i børnenes tilværelse og dannelse. Fri natur og frisk luft gør underværker, og børnene spørger altid, hvornår de skal afsted igen. Jerk bemærker også, som tidligere nævnt, at hans børn helt automatisk lægger deres telefoner og tablets væk under turene, fordi de hellere vil være aktivt med og opleve eventyret sammen.

“Hjemme hos os har vi som sådan ikke skærmtid, da jeg selv er vokset op med at spille en del computer med vennerne, nogen gange dagen lang og natten med. Men vi sørger også for, at alle er aktive ved siden af skærmene. Det er en balance. Når vi så fra tid til andet drager på eventyr, så lægges skærmene helt naturligt væk, med mindre de pludselig skat bruges som lygte, eller til at tage billeder med. Min far tog mig med på fisketure, cykelture, camping og andre eventyr. Og det er de her gode stunder jeg simpelthen ikke kan lade være med at give videre”

Plads til alt det nødvendige

Cyklerne fra TWC, som Jerk og hans venner bruger, har plads til to børn i ladet og derudover plads til masser af oppakning til både mad og udstyr. Flere kører endda med cykeltrailer for at giver børnene de bedste betingelser i ladet. Overnatningerne foregår på campingpladser, i telte og i sheltere. Selv i regnvejr har turene været fantastiske og alle er vendt hjem med fornyet energi og ro. En en helt naturlig træthed som giver nattesøvn fra øverste hylde. En typisk dagstur undervejs er på 40-60 km, hvilket giver god tid til pauser og hyggelige frokoster undervejs. Der er naturligvis el på cyklerne, og derfor er 60 km om dagen slet intet problem.

cykel og telt

Der er rigeligt plads på cyklen til både Jerk, to børn og et lille telt med plads til dem alle sammen. Det giver en god fleksibilitet.

Sociale møder på vejen

En af de sjoveste aspekter ved turene er, hvor mange mennesker de møder på vejen. Mange stopper op for at snakke om ladcyklerne, og alle vinker og bliver glade, når de ser dem på cyklerne.

Jerk og hans gruppe elsker især at cykle gennem skove, hvor naturen i Danmark virkelig kommer til sin ret. De foretrækker faktisk at finde omvejene ad skovstierne fremfor at cykle rundt i vejkanterne.

 “Vi dyrker omveje, genveje og hvad der ellers findes af ruter der ikke er en del at det store danske vejnet. Det giver energi i feltet når vi rammer en sti, markvej eller skov som står ud”

 

Disse årlige cykelferier er ikke kun en fantastisk måde at få motion og nye oplevelser på, men også en perfekt måde at styrke båndene med familie og venner – både børn og voksne imellem – på kryds og tværs.

Ved at vælge denne unikke ferieform viser Jerk, at han virkelig “walks the walk” og bruger de cykler, som TWC sælger – og at det rent faktisk kan en hel masse unikt. Han og hans børn ser frem til næste års eventyr på cyklerne, og det er klart, at denne tradition skaber minder og erfaringer, der varer livet ud. For som han selv siger “Jeg sætter et aftryk, det er jeg meget bevidst om. Og lige præcis det er grunden til at vi i år var 6 voksne og 10 børn afsted”.

Log in with your credentials

Forgot your details?